Popkoor XING is genomineerd voor Club van het jaar 2021

Vanaf vandaag kan er gestemd worden popkoor XING Assen via https://www.clubvanhetjaar.nl/-cultuurclub-assen.

Deze verkiezing is onderdeel van Rabo ClubSupport en biedt o.a. cultuurverenigingen kennis, een netwerk en financiële ondersteuning. Dit jaar staat de veerkracht van de clubs centraal.

Veerkracht hebben we dit jaar ruimschoots laten zien.

Zo ziet de procedure eruit:

  • Van 19 april tot 24 mei mag er gestemd worden.
  • Op 26 mei worden de gemeente- en provinciewinnaars vastgesteld op basis van de meeste stemmen. We hebben minimaal 50 stemmen nodig om in aanmerking te kunnen komen voor de titel van gemeentewinnaar.
  • De jury kiest vervolgens per provincie uit de top 5 van gemeentewinnaars (op basis van het aantal stemmen) de provinciewinnaar. In deze fase gaat het om de motivatie waarom jouw club ‘Club van het Jaar’ zou moeten worden.
  • Dit jaar is er een ‘wildcard’ voor een sport- én een cultuurclub. Deze clubs worden gekozen door de jury op basis van de opgegeven motivatie waarom zij de titel ‘Club van het Jaar’ verdienen. Hierbij kijken we naar de getoonde veerkracht en gave initiatieven die het afgelopen jaar ondernomen zijn.
  • De vakjury beslist vervolgens welke sport- en cultuurclub zich in 2021 ‘Club van het Jaar’ mogen noemen. De winnaars worden tijdens een feestelijke Award uitreiking op woensdag 9 juni bekend gemaakt en krijgen de prijs uitgereikt.

Dus…. een hele exercitie en jullie hulp is onontbeerlijk! Roep iedereen op in je naaste omgeving om op ons te stemmen

Help je mee???